Naar overzicht 20-07-2023

Zorgeloos genieten op vakantie met KPN

Zon, zee en… stress of het allemaal wel goed gaat op de zaak. Voor veel ondernemers voelt vakantie vaak dubbel: je hebt hard gewerkt en ontspanning verdiend, maar eigenlijk wil je er zijn voor je klanten en geen nieuwe opdrachten missen. Wil je als ondernemer relaxt op vakantie? Hieronder wat voorzorgs-maatregelen en tips om zorgeloos te kunnen genieten.

Houd je bedrijf bereikbaar.

Het is 2023, dus met een bordje ‘Wij zijn in de zomer gesloten’ kom je niet meer weg. Bereikbaarheid is key voor je onderneming, ook als je op vakantie bent. Je out-of-office bericht is óók een uitgelezen kans om mensen van een automatisch antwoord te voorzien. Dat kan bijvoorbeeld door in het bericht te verwijzen naar een FAQ op je website, een contactformulier, of een helppagina waar mensen het antwoord op hun vraag kunnen vinden.

Een goede manier om jouw bedrijf ook telefonisch bereikbaar te houden is door vast op mobiel bellen aan te zetten (VAMO-koppeling). Bij vast op mobiel bellen heb je een vast nummer dat je vanaf je mobiel kunt gebruiken. Naast je eigen mobiele nummer dus. Dit betekent dat je oproepen naar je vaste nummer kunt ontvangen op je mobiele telefoon, waar ter wereld je ook bent. Dit geeft je de vrijheid om te reizen en toch bereikbaar te zijn, zonder dat je aan je bureau gekluisterd zit.

Het voordeel hiervan is dat je de flexibiliteit hebt om te kiezen wanneer en hoe je bereikbaar wilt zijn. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat oproepen naar je vaste nummer alleen op bepaalde tijden van de dag worden doorgeschakeld naar je mobiele telefoon. Of je kunt ervoor kiezen om oproepen buiten kantooruren direct naar voicemail te laten gaan. Voor vrijblijvend advies over VAMO kun je contact met ons opnemen.

Wil je liever geen telefoontjes ontvangen, stel dan een voicemail in op de KPN beheertool Onebase. Als je er niet uit komt, kun je altijd contact met ons opnemen. Let op: als je geen servicepakket afneemt via ons kunnen hiervoor kosten in rekening gebracht worden.

Veilig online op vakantie

Laat je niet hacken met deze 5 maatregelen! In de PDF bijlage (One-pager Veilig online op vakantie KPN) staan 5 maatregelen om te zorgen dat je veilig internet hebt op reis. Deel deze one pager met je collega’s en voorkom vakantiestress.

Check vooraf welke databundels er beschikbaar zijn voor het buitenland. In veel landen in de EU en buiten de EU heeft KPN voordeellanden bundels. In de PDF bijlage (KPN EEN Mobiel tarievensheet) kun je zien welke bundels van toepassing zijn bij welk land. Controleer daarom voor vertrek of deze bundels aan staan. Is dat niet het geval en wil je deze graag aan hebben staan, neem dan contact met ons op.

Blijf je voor een langere periode in het buitenland en wil je lekker onbeperkt data kunnen gebruiken? Maak je geen zorgen want dankzij esims kun je goed gepland op reis met een prepaid data sim voor je land naar keuze. Providers als https://maya.net/ bieden voordelige data-sims aan voor een eerlijke prijs om je vakantie mee te overbruggen. Let op: dit is alleen mogelijk als jouw toestel esim ondersteund en mogelijkheid heeft tot dual-sim.

Ga hiervoor naar een provider als Maya, voer je bestemming in, en vervolgens welk data-bundel je zou willen. Hier onder een voorbeeld van hoe dat er dan uit gaat zien:

Bij Maya krijg je na de betaling een QR-code op je mail waarmee je de data-sim kunt activeren.

Als je de e-sim geactiveerd hebt, staat deze nog niet automatisch als primaire simkaart ingesteld. Als je in het buitenland bent moet je de simkaart nog wel zelf handmatig instellen als primaire simkaart in de netwerk-instellingen van je telefoon. Hierdoor gaat je Nederlandse simkaart automatisch op stand-by staan waardoor je geen extra kosten zou moeten maken, of per ongeluk over kan schakelen. Wanneer je terug bent kun je met dezelfde stappen via je mobiel netwerk je normale simkaart weer activeren.

Alvast een hele fijne vakantie namens 2BE it en 2Mobile Consultancy!

Contactgegevens:

Mail: binnendienst@2be-it.net

Telefoon: 0318763763