Naar overzicht 10-12-2021

Van 3G naar 4G en 5G

Per 31 maart 2022 stopt KPN definitief met 3G. We zetten ons 3G-netwerk uit omdat steeds minder mensen gebruik maken van 3G en al internetten via 4G en 5G. Bovendien gaan we de frequenties die we nu voor 3G gebruiken, inzetten voor ons 4G- en 5G-netwerk. Zo wordt het 4G- en 5G-netwerk nóg sneller, veiliger en stabieler.

Waarom stopt 3G?

De internetbehoefte van onze klanten neemt alleen maar toe. Medewerkers zijn tegenwoordig niet meer gebonden aan een vaste werkplek op kantoor. Ze zijn onderweg of werken op wisselende locaties. Daarbij is het belangrijk om altijd en overal bereikbaar te blijven voor klanten, leveranciers en collega’s. De toename van het dataverbruik in de afgelopen jaren maar ook de databehoefte in de toekomst, vragen om een netwerk dat hiervoor geschikt is. Door de netwerkcapaciteit van 3G vrij te maken voor 4G en 5G kunnen we onze klanten meer capaciteit en hogere snelheden bieden.

Is uw organisatie al klaar voor 4G?

Met alle smartphones die wij aanbieden kunt u automatisch internetten en bellen via ons 4G-netwerk. Hebt u nog oude telefoons, tablets of andere data apparaten en maakt u enkel gebruik van ons 3G-netwerk? In dat geval kunt u nog tot 31 maart 2022 internetten en bellen over 3G. Belt of internet u daarna nog via het 3G-netwerk, dan valt de verbinding terug naar 2G.

Dit gebeurt als u terugvalt naar 2G

  • De internetverbinding is langzamer
  • Geluidskwaliteit van bellen is minder
  • U kunt niet internetten en bellen tegelijkertijd

4G-netwerk van Nederland

Het is niet altijd te zien, maar ons netwerk is altijd en overal aanwezig. Ons 4G-netwerk is betrouwbaar, stabiel én heeft landelijke dekking van 99,3%. En om ervoor te zorgen dat ons netwerk altijd snel, veilig en stabiel is, verbeteren we continu onze down- en uploadsnelheid. Met de frequenties die wij straks van het 3G-netwerk gebruiken, wordt het overal nog beter.